Geplaatst door op 16th december 2019

De stelling uit mijn vorig verslag dat je ook van teams met een hogere ELO rating kunt winnen bleek onze spelers geïnspireerd te hebben om dit waar te maken. En hoe!

In plaats van 1 Dirk (sr) die afwezig was moest ik, Dirk jr, me ook afmelden.

Ondanks (of dankzij?) dit voorval werd er een klinkende 5½ – 2½ overwinning behaald.

Uit de verhalen van onze spelers een korte samenvatting :

Cor aan bord 1 speelde tot het laatste moment door (had een stuk cadeau gekregen) en wist door de spanning niet dat de overwinning al binnen was. Ook hij won.

Henk Bergsma aan bord 2 had een tegenstander die een significant aantal hoger ELO punten bezat. Er kwam een Siciliaanse verdediging op het bord. Henk stond iets beter (hij had het loperpaar en zijn tegenstander een geïsoleerde pion) maar dat was niet genoeg om “door te drukken”. Remise.

Wilma aan bord 7 kreeg ook een Siciliaanse verdediging tegen. Ze rokeerde lang en won met een combinatie de e-pion in het middenspel. Dat had wel tot gevolg dat dame, toren en wat stukken werden geruild. Maar dat ene pionnetje meer leidde uiteindelijk tot een vrijpion op de h-lijn die promoveerde en haar tegenstander moest zijn toren opgeven. Eindspel koning en toren tegen koning. Opmerkelijk was dat haar tegenstander niet op gaf, eindspel werd echter goed uitgespeeld en binnen de tijd werd hij mat gezet.

Piet Loerts, aan bord 6 ditmaal, had een tegenstander die 370 ELO punten meer had, hetgeen in de partij merkbaar was, verlies voor Piet.

Ook Henk Limbeek kon helaas niet voor een positief resultaat zorgen.

Bob speelde weer ijzersterk en wil samen met Cor topscorer worden. Door overwinningen van Piet Gommers en Harm werd er uiteindelijk een prima resultaat geboekt. Door dit resultaat staan we op een keurige 4e plaats!

Dick van Rumpt

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie