Train niet alleen je spieren maar ook je brein. De perfecte balans!

Schaken is fitness voor het brein en een heel leuk spel. Iedereen kan het heel simpel al gamend leren met Chessity. Net als bij voetbal hoef je geen prof te zijn om voetbal leuk te vinden. Zo hoef je ook geen bolleboos te zijn om schaken leuk te vinden.

Spelenderwijs leer je:
Concentreren, problemen oplossen, logisch nadenken, omgaan met fouten en tegenslagen, creatief denken, geheugen gebruiken, hoofdrekenen, eerst denken, dan doen, plannen en vooruit denken en krijg je ruimtelijk inzicht.

Met een online account op Chessity kun je stap voor stap in no time schaken. Je kan tegen elkaar gamen en allerlei spelletjes doen. Niet alleen op de club maar ook thuis! Deze methode is door de KNSB erkent en onderdelen kunnen worden afgerond met een officieel KNSB-schaakdiploma.

De lessen worden altijd op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in de Oase gegeven door ons schaaklid Wilma Dufrenne. Wilma is lang geleden regionale dameskampioene geweest en nu KNSB schaaktrainer1.

Kom jij bij ons schaken? 

Vind je spelletjes doen leuk? Wil je eens uitproberen of schaken leuk is? Kun je al schaken maar wil je beter worden? Ben je niet jonger dan 6 jaar of ouder dan 16 jaar? Kom dan meedoen met de proeflessen en neem wel je I-pad of laptop mee.

Proeflessen

Die zijn er van september tot en met mei. Je kan altijd een maand gratis mee doen.

Opgeven kan via het contactformulier.