EXTERNE SOS COMPETITIE 2021-2022 – Klasse 3D             Aanvang 19.45 uur – Speelduur 100 min pp + 10 sec/zet

Link naar alle uitslagen SOS competitie: https://sosc.netstand.nl/scores/index/20
———————————————————————————————————————————-

Wedstrijdverslag  Verslag Theothorne 1 – Zevenaar 2 – 29 maart 2022

Op 29 maart speelden we de inhaalwedstrijd uit de derde ronde tegen Zevenaar 2.  De enige overgebleven concurrent voor de titel. Beide teams waren nog ongeslagen. Dat het een spannende strijd zou worden was bekend, immers de winnaar zou nagenoeg zeker van het kampioenschap zijn.

Ik start maar met mijn eigen partij, met wit, en kreeg de Siciliaanse opening  tegen me. Mijn tegenstander, de heer Meiboom, speelt al sinds mensenheugenis bij Zevenaar en is op hoge leeftijd nog steeds een gerenommeerde tegenstander. De eerste 10 zetten gingen volledig volgens het “boekje”. Na een grote afruil bleef er uiteindelijk een evenwichtige remisestand over.

Henk B aan bord 3 met zwart kreeg 2 dubbelpionnen en op de 16e zet stonden alle pionnen nog op het bord. Echter, successievelijk won zijn tegenstander 1, 2 en later zelfs 3 pionnen. De opgerukte vrijpion betekende het verlies voor Henk.

Piet aan bord 2 stond redelijk goed. Zijn tegenstander kon niet meer rokeren en een aanval leek kansrijk. Helaasr zag Piet een penning over het hoofd en hij verloor een stuk. Ondanks “tegenspartelen”  leverde dit Zevenaar de 2e overwinning op.

Aan bord 6 speelde Pieter met wit zijn vertrouwde opening en won door sterk en gedurfd spel een pion en later een stuk. Wederom een prima zege!

Ook Bob aan bord 5 hield het overzicht in een ingewikkelde stelling. Zijn ver opgerukte c en b pionnen leverde naast een druk op de open lijn ook voor hem een prima overwinning op!

Tussenstand 2 ½ – 2 ½

De partij van Cor aan bord 1 moest de beslissing brengen. In een moeilijke Franse partij, waarin Cor lang rokeerde, kwam de witte dame zijn stelling binnen en deze aanval bleek beslissend.

Eindstand : 3 ½ – 2 ½  verlies.

Kansen op kampioenschap voor ons zijn hierbij helaas nagenoeg verkeken. Vrijdag 8 april is de laatste ronde waarin Zevenaar vrijwel zeker geen fout zal maken.

Dick van Rumpt.