Geplaatst door op 21st maart 2019

Dinsdag 12 maart ging het er om. We moesten tegen onze directe concurrent spelen  (S.V. Het Kasteel 1). Om de koppositie over te nemen moest er gewonnen worden.

Na een spannende strijd en enkele bijzondere partijen werd het een ietwat geflatteerde  5 ½ – 2 ½  nederlaag.

Als eerste (spelend aan bord 4) moest ik binnen het uur genoegen nemen met remise. Via een omweg kwam ik met wit in de afruil variant van het Frans terecht, hetgeen bijna een garantie is voor remise. Dat bleek na een  grote afruil ook zo.

Dick sr (bord 7) volgde al snel met een tweede remise. In een iets betere stand met een actieve dame, durfde hij het niet aan om op winst te spelen.

Het zag er op de andere borden redelijk goed uit op dat moment. Wilma (bord 8) speelde haar vertrouwde opening en stond goed.  Henk (bord 2) kreeg een goede stelling en later op de avond zelfs een stuk meer. Piet (bord 3) won wat pionnen (werden er zelfs 3). Bob (bord 6) had een lastige dubbelpion op f4, maar won uiteindelijk een pion. Bart (bord 5) speelde als debutant (dank voor het invallen !) een goede partij en had aanvalskansen. Cor (bord 1) had het wat lastiger. Hij kwam een pion achter en moest voortdurend achter de feiten (stukken) aanlopen.

Het pakte echter anders uit dan gedacht. Wilma verloor een stuk en ondanks fel verzet en een gevaarlijke aanval wist haar tegenstander dit te pareren. Bart moest remise toestaan wegens herhaling van zetten.  Piet zag zijn voorsprong verdwijnen en moest alle zeilen bijzetten. Tot aan extra materiaal offeren om remise te bereiken.  Henk met een stuk meer en een tegenstander in tijdnood overzag wat dreigingen van zijn tegenstander en verloor uiteindelijk. Ook bij de partij van Cor ging het mis. Hij leek zich onder de druk uit te kunnen spelen, maar stukverlies was het einde van de partij. Bob, onze topscorer, moest uiteindelijk in remise berusten.

Hiermee was het kampioenschap van het Kasteel een feit. Rest ons nog de laatste ronde op 12 april om het (toch wel succesvolle) seizoen goed af te sluiten.

Dick van Rumpt

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie