Geplaatst door op 17th februari 2019

Maandag 11 februari zijn we afgereisd naar het verre Nijmegen om tegen UVS 2 te spelen.

Te elfder ure moest Dick sr, geveld door de griep, afhaken. Gelukkig was Piet Loerts bereid zijn plek in te nemen.

We gingen flitsend van start. Binnen een uurtje 2-0 voorsprong! Cor aan 1 kreeg een stuk cadeau en vervolgens een dame erbij. Piet Gommers besloot om na 2 zetten af te wijken van de bekende varianten in het Scandinavisch en dat leverde hem een goede stelling. Open lijnen en na verloop van tijd een superieure stelling en stukwinst.

Kort daarna kwam Harm via een flitsende combinatie en matdreiging tot winst. 3-0. Niets aan de hand zo leek het.

Henk had aanvankelijk geen moeite met een Siciliaans gambiet. Stukverlies en oprukkende vrijpionnen bleken te veel van het goede.

Bob, onze absolute topscorer, moest hard werken om een gelijkwaardige stelling te krijgen. Na grootscheepse afruil kon hij e.e.a. toch op remise houden.

Piet Loerts had lang een gelijke stand, overzag toen een paardvork en verloor.

Tussenstand 3,5 – 2,5 voorsprong.

In mijn partij kreeg ik een mooie aanval. Op de 17e zet had mijn tegenstander remise kunnen forceren wat  ik niet had gezien. Gezien de stand op de borden besloot hij door te spelen. Open lijn en aanval op zijn koningsstelling leidde tot stukwinst en na wat ingewikkelde manoeuvres tot nog meer materiaal verlies. De zege was binnen: 4,5 – 2,5

Wilma voerde aan bord 8 een hard gevecht en belandde in een eindspel met ieder 1 toren en zij een pion minder. Spannend eindspel tot het allerlaatste waar remise net niet haalbaar bleek.

Al met al wederom tevreden met de 4,5 – 3,5 overwinning!

Dick van Rumpt

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie