Geplaatst door op 13th januari 2018

Dieren. De Schaakvereniging Theothorne bestaat 50 jaar. Dat is aanleiding om een  Simultaan-schaakwedstrijd te organiseren. Dit gebeurt op 20 januari a.s. in de Oase, Ericaplein 1 in Dieren. De simultaan wordt gegeven door Anne Haast, vrouwenkampioen schaken in Nederland. De wedstrijd wordt om 14.00 uur geopend door de nieuwe burgemeester van Rheden, Carol van Eert, en wethouder Constans Pos door de eerste zet te doen aan de eerste borden.

Anne Haast
Anne Haast is pas 24 jaar oud en het is duidelijk dat schaken in haar bloed zit.  Anne is op haar jonge leeftijd al drievoudig Nederlands Schaakkampioene en International Woman Grandmaster. Zij neemt het op tegen 30 schakers en gezien haar talent zullen die het ongetwijfeld heel moeilijk gaan krijgen. Maar iedereen kan zich aanmelden en de uitdaging aangaan!

foto anne haast jonglerend met schaakstukken

Schaakvereniging Theothorne
Lang geleden werd de schaakvereniging opgericht door o.a. de familie Mey. Nu 50 jaar later blijkt dat schaken nog steeds veel mensen aanspreekt en het een leuke gezonde hobby is. Het spel blijft boeien en je blijft leren door telkens tegen anderen binnen de vereniging of tegen andere verenigingen te spelen.

Na diverse speellocaties speelt de vereniging al weer vele jaren op dinsdagavonden bij de Oase in Dieren. De huidige vereniging is klein maar fijn. Sportief en gezellig. Veel leden zijn al aardig op leeftijd en al decennia lid van de vereniging. Zij zijn het levende bewijs dat schaken je brein fit houdt! Het speelniveau is nog steeds vrij hoog en de vereniging bruist. Elk jaar zijn er nieuwe (jongere) leden, is er schaakles voor grootouders met hun kleinkinderen en geven leden les op basisscholen in Dieren.

In die 50 jaar is er wel het een en ander veranderd. De speeltijd is korter en de computer heeft zijn intrede gedaan. Zo wordt er online schaakles gegeven met Chessity. Beginners leren dan “gamend” schaken en halen spelerderwijs de KNSB schaakdiploma’s.

De eerste “zet” door de nieuwe burgemeester
Het zou ons niet verbazen als de opening van onze Jubileumwedstrijd de eerste officiële zet is van de net geïnstalleerde burgervader Carol van Eert. Of het een goede eerste zet is? Dat zullen we moeten afwachten…..

portretfoto van carol van eert

Wilt u ook bij de simultaan aanschuiven?
Anne speelt tegelijkertijd tegen 30 schakers. Zodra een partij klaar is kan iemand anders tot 16.00 uur die plek innemen. Wanneer u hieraan mee wilt doen dan kunt u zich opgeven via het contactformulier op de website van de Schaakvereniging (https://svtheothorne.nl/contact). Hiervoor geldt: “wie zich het eerst aanmeldt, het eerst aanschuift”.

Reacties

  1. Henk B
    13th januari 2018

    Leave a Reply

    Fijn dat het op de site staat!

Plaats een reactie