Geplaatst door op 3rd mei 2023

In de meivakantie organiseerde Sport in Rheden het jaarlijkse Sportfestival. Dit keer in Dieren en dan geeft de Dierens schaakclub natuurlijk acte de présence. Schaken zet n.l. de grijze hersencellen in beweging. En, bij een sportfestival gaat het om beweging. De vooral jonge deelnemers deden dat dan ook van harte.

Citydance zorgde voor een gezellige en muzikale opwarming van de spieren. Daarna vertrokken de groepjes naar een voetbaltraining, een dansles, een schaakclinic en de stormbaan.

Elke ronde duurde zo’n 20 minuten. In zo’n korte tijd schaken leren lukt natuurlijk nooit. Maar, met de schaakstukken kun je ook heel leuke spelletjes doen. Na een korte uitleg over wat schaken is en hoe de toren, pionnen en dame over het bord lopen kon iedereen het pacman-spelletje spelen.

Aan het begin van de middag zeiden veel kinderen …. Oh leuk, schaken. Na afloop werd er aan de kinderen gevraagd: welke sport vonden jullie zo leuk dat je het wilt blijven doen? Ik was blij verrast met het antwoord van veel kinderen: schaken.

Wilma Dufrenne,
KNSB schaaktrainer.

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie