Geplaatst door op 10th juni 2020

De schakers van Schaakvereniging Theothorne konden gisteravond eindelijk sinds half maart weer tegen elkaar schaken en elkaar maar ook Corona verslaan. Veilig buiten op het terras van Grand Café ‘t Hart van Dieren met tafels en schaakborden op 1,5 meter afstand. Wel met veel desinfecterende gel en tissues in de buurt.

Door de coronamaatregelen lag het schaken vanaf 12 maart stil. Inmiddels worden de coronamaatregelen versoepeld en zien we overal om ons heen creatieve oplossingen. Zo ook bij de schaakclub. Het binnenshuis schaken heeft nog risico’s en mag voor senioren nog niet. Dus dan maar lekker buiten schaken!

Grand Café ‘t Hart van Dieren beschikt over een ruim terras waardoor het makkelijk is afstand te bewaren. Na toestemming van de gemeente Rheden en in overleg met de eigenaar van Hart van Dieren is op dinsdagavond 8 juni een proef schaakavond georganiseerd. Hoewel het op het terras nog wel wat fris was, was de sfeer gezellig. De clubleden vonden het leuk elkaar weer te zien, tegen elkaar te schaken en bleven  met een drankje gezellig nakletsen.

De proef was een succes en dat betekent dat de schaakclub de hele zomer iedere dinsdagavond bij ‘t Hart van Dieren te vinden is. Behalve als het regent start om 19.00 uur Zomerschaak. Ook thuisschakers en beginnende schakers in Rheden e.o. zijn van harte welkom om een partijtje mee te spelen. Mee doen is gratis maar aanmelden is verplicht. Dat kan via het contactformulier op de site van de schaakclub: www.svtheothorne.nl.

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie