Geplaatst door op 3rd november 2018

Ons debuut in de tweede klasse begon 16 oktober met een thuiswedstrijd in een nieuwe opzet van de OSBO competitie: De samenvoeging van de SGS, OSBO en nog een stukje van Overijssel in de SOS competitie. De overgang van 6- naar 8-tal, leverde tegen een op papier min of meer gelijkwaardige tegenstander (KTC 2 uit Druten) een spannende en gelijk opgaande strijd op.

Een korte impressie

Aan bord 1 speelde Cor (als gebruikelijk) een degelijke partij. Na pionwinst en het creëren van vrijpionnen was dit meer dan voldoende voor de winst.

Henk aan bord 2 twijfelde vooraf nog welke opening hij zou spelen. Het advies was: speel het geijkte systeem. Daarmee kreeg hij een evenwichtige stelling: remise.

Piet aan bord 3 had een moeilijke avond. Hij kwam snel gedrongen te staan, een dame die ernstig bedreigd werd en de stelling bleek uiteindelijk onhoudbaar: verliespartij.

Ondertekende aan bord 4 kwam goed te staan. Zag naar later bleek stukwinst over het hoofd, won een pion en trapte in het eindspel in een valletje. Ik kwam een pion achter kwam in een verloren eindspel : onnodige verliespartij.

Harm aan bord 5 kreeg behoorlijke aanvallende mogelijkheden. Hij hield daar een pluspion in een openstelling aan over. Onvoldoende voor de winst: remise.

Op bord 6 speelde Bob het langst. Hij kreeg een pion voordeel vanuit de opening, wachtte erg lang met rokeren, kwam in redelijke tijdnood, maar hield het hoofd meer dan koel: fraaie winstpartij.

Op Bord 7 met onze remisekampioen Dick sr. Ontstond een, evenwichtige stelling met een vaste pionnenstructuur. Voor beiden niet om doorheen te komen: remise.

Debutant Wilma aan bord 8 had het aanvankelijk lastig, nam iets te veel risico en verloor een stuk. Zij kreeg uiteindelijk zo veel aanvalskansen dat haar geweldige aanvalsdrift haar tegenstander te veel werd en het volle punt werd binnengehaald.

Uiteindelijk zijn wij toch tevreden met de 4 ½ – 3 ½ overwinning. Prima start!

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie